Акне - міфи і реальність

  1. Щоб позбутися вугрів, потрібно часто користуватися скрабом. Це міф - використання скрабів тільки погіршує ситуацію і збільшує тяжкість акне. Замість скрабів, дерматологи рекомендують:
    • Умивайтеся два рази на день, використовуючи м'який засіб для вмивання без ароматизаторів
    • Наносьте засіб для вмивання кінчиками пальців, ніжно масажуючи шкіру
    • Змивайте засіб для вмивання теплою (не гарячою!) водою
  2. У деяких людей лікування акне абсолютно не ефективно Це міф - в даний час будь-яка форма акне піддається терапії. Якщо прості засоби не дають ефекту, треба звернутися до дерматолога.
  3. Чим раніше розпочато лікування акне, тим більше шансів уникнути важкого вугревого захворювання шкіри. Це вірно - своєчасне лікування не дає поодиноким прищикам прогресувати і перетворюватися в глибокі, болючі вугрі, а також дозволяє запобігти зміні кольору шкіри і утворенню рубців.
  4. Використання косметики призводить до загострення вугрової хвороби. Це міф. Використання косметики, що не викликає закупорку пор, ніяк не впливає на акне. Регулярне (не рідше 1 разу на тиждень) промивання пензлів, епонжів та інших пристосувань для нанесення макіяжу також знижує ризик загострення акне.
  5. Після завершення періоду статевого дозрівання вугрі проходить самостійно. Це міф. Вугрова хвороба не є виключно підлітковим захворюванням, її прояви зустрічаються в будь-якому віці, як у чоловіків, так і у жінок. Більш того, в дорослому віці хвороба може протікати важче, ніж у підлітків.
  6. Чорні цятки на шкірі говорять про те, що пори забиті брудом. Це міф. Бруд тут абсолютно ні при чому. Причиною появи чорних цяток є закупорка пор сумішшю шкірного сала, мертвих клітин шкіри і бактерій. При контакті з повітрям ця "суміш" темніє, що і призводить до появи чорних цяток на шкірі.
  7. Ультрафіолет (наприклад, загар) допомагає позбутися від акне. Це міф. Більш того, надлишок сонця або вплив ультрафіолету в солярії додатково пошкоджують шкіру і можуть погіршити її стан.
  8. Видавлювання прищів допомагає позбутися від вугрової хвороби. Це міф. Видавлювання і проколювання прищів не тільки не лікує шкіру, але і може привести до тяжкого запалення, а також до утворення рубців.
  9. Вугрі - це не хвороба, на них не потрібно звертати увагу. Це не правда. Акне - це захворювання, яке часто викликає серйозні фізичні та психологічні проблеми, в тому числі пов'язані з утворенням рубців на шкірі та плям, тривожність і депресії. Позбутися від цих проблем допоможе тільки сучасне і правильне лікування акне.

Рекомендовано

Лікування вугрів у питаннях і відповідях Лікування вугрів у питаннях і відповідях

У нашій статті ми зібрали основні питання щодо акне і дали на них прості та зрозумілі відповіді. Читати >

Поетапна терапія: сучасний підхід до лікування акне Поетапна терапія: сучасний підхід до лікування акне

Фахівці стверджують: акне - виліковна хвороба, але тільки за умови належної терапії. Читати >

Вугрі на обличчі: як і чим лікувати акне? Вугрі на обличчі: як і чим лікувати акне?

Що робити і як позбутися від акне - давайте розберемося. Читати >

Методи і препарати: як лікувати важку вугрову хворобу Методи і препарати: як лікувати важку вугрову хворобу

Вугрі підлягають ретельному і активному лікуванню, причому з важкою формою хвороби можуть впоратися тільки лікарі. Читати >

Переваги Зеркаліна®

Ефективно пригнічує ріст бактерій, включаючи Р. acnes

Діюча речовина, кліндаміцин, забезпечує високу ефективність лікування вугрового висипу

Глибоке проникнення діючої речовини в шкіру

Можна використовувати влітку - препарат не викликає підвищеної чутливості шкіри

Вбудована крапельниця в кришці флакона допомагає економічно витрачати препарат

Доступна ціна допомагає вчасно почати лікування, не відкладаючи покупку

Останні консультації

Консультує Бронова Ірина Михайлівна
22.01.2018 Запитує Антон:

Для лечения угрей назначен крем с антибиотиком. Врач сказала, что лечение несколько месяцев. Можно ли так долго использовать антибиотики? Не вызовет ли он дисбактериоз?

Здравствуйте! Антибактериальные препараты, используемые для лечения акне (угрей), имеют особый состав, который обеспечивает действие антибиотика только на поверхности кожи и в кожных порах при минимальном уровне всасывания препарата в кровь. В резул >>

22.01.2018 Запитує Петро:

Для лечения угрей врач назначил раствор Зеркалин. Мажусь уже пять дней, а эффекта нет. Может нужно сменить препарат?

Здравствуйте! Одной из неприятных особенностей акне является медленное развитие лечебного эффекта применяемых препаратов. Для появления первых признаков улучшения может пройти от 4 до 6 недель, а весь курс лечения (до полного очищения лица) может занять н >>

12.01.2018 Запитує Сергей:

Помогите вылечить угри. Мне уже 18, половое созревание вроде бы закончилось, а лицо так и не стало чистым. Что делать?

Здравствуйте! К сожалению, завершение периода полового созревания не гарантирует выздоровления от угревой болезни. Угри (акне) бывают не только у подростков, но и у взрослых, поэтому нужно не ждать, когда болезнь пройдет сама собой, а заняться лечением. П >>

Виробник продукції «Зеркалін®» - хорватська компанія «Ядран - Галенська Лабораторiя д.д.»

2024 © All rights reserved